Wellness & Beauty
Ook voor Welness & Beauty behandelingen bent u bij ons welkom
View More
Moderne Apparatuur
De praktijk is voorzien van moderne apparatuur en ingericht volgens de richtlijnen.  
View More
Huidverbetering
Waar Cenzaa huidverbetering en wellness samen komen.
View More
Cenzaa
Cenzaa lifestyle ervaren met de heerlijkste geuren en biologische theeën.
View More
De mooiste cadeaus om weg te geven
De mooiste cadeau’s om weg te geven.
View More

Medisch Pedicure & Schoonheidsspecialiste Lelystad

 

Kolkweg 20-22

8243 PN Lelystad 


Tel. 06 - 42 111 079 

Cenzaa 


Schoonheidsbehandelingen al vanaf € 39,-


U bevindt zich hier: StartVoetzorg Diabetes Mellitus

Voetzorg Diabetes Mellitus

In 2015 is er veel veranderd in de manier waarop de voetzorg voor mensen met diabetes geregeld is. Ook u kunt hiermee te maken krijgen....

Zorgprofielen

Met ingang van 2015 wordt de voetzorg opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op een ulcus en ulcera ’s. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandelend arts. Die kan dat uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld een diabetisch verpleegkundige of een praktijkondersteuner. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg uit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.


Basisverzekering

Als u in aanmerking komt voor vergoeding van uw voetzorg via de basisverzekering ( simm 1 zorgprofiel 2 ) en (zorgprofielen 3 en 4) dan zult u doorverwezen worden naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan voor. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg u nodig heeft. U kunt bij de podotherapeut aangeven wie uw pedicure is. De podotherapeut regelt dan de afstemming van de voetzorg met de pedicure.

Alle cosmetische behandelingen waaronder het knippen en afwerken van de nagels vallen niet meer onder de vergoedingen van de zorgverzekeraars. Voor deze behandelingen zult uzelf de kosten moeten dragen. U zult deze gelijk moeten voldoen bij uw behandelaar.

De vergoedingen via de podotherapeut gelden alleen voor de medische noodzakelijke behandelingen. De factuur word rechtstreeks gedeclareerd. 

 

Aanvullende verzekering

Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt ( simm 1 zorgprofiel 1 ), dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Let hierbij op uw polisvoorwaarden.  

 

 

 

Facebook   twitter1